Taiteilijat

Jenni Ahokivi

Opiskelen kuvataiteilijaksi SAMKissa, Kankaanpään taidekoulussa. 

Tutkin ja havainnoin luontoa ja sen monipuolista muotokieltä, sekä valojen ja varjojen leikkiä. Teoksissani kuvaan usein myös eläin- ja ihmishahmoja sadunomaisella tyylillä maalattuna. 

Monipuolinen taidevälineiden käyttö on minulle antoisaa työskentelyssäni. Maalaukseni syntyvät luottaen intuitiooni. Annan värien ja mielikuvien kuljettaa. 

Matleena Korhonen

Olen turkulainen kuvataiteen opiskelija ja psykologi. Viime aikoina olen keskittynyt pääasiassa taidegrafiikkaan, mutta työskentelen myös maalaten ja piirtäen.  

Kuva-aiheissani toistuvat yleensä ihmiskasvot ja kehot, ja teosten teemat käsittelevät inhimillisiä tunteita, kokemuksia ja tarinoita. Toiveenani on myös soveltaa kuvataidetta mielen hyvinvoinnin lisäämiseen. Olen kiinnostunut taiteen muodoista, jotka tulevat lähelle ihmistä ja toimivat työvälineinä esim. itsetutkiskeluun. 

Linda Mäki

Olen porilainen, keväänä 2021 Kankaanpään Taidekoulusta (SAMK) valmistunut kuvataiteilija. Aiemmalta koulutukseltani olen rakennusmaalari, jonka ansiosta olen ajautunut myös seinämaalausten pariin. Käytän teoksissani mm. maalausta, sekatekniikkaa tai valokuvausta. Taiteen avulla tallennan näkymiä näkymättömästä. Minua kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti luonnon rauhoittava ja hoitava vaikutus, ja luonnossa liikkuminen on vahvasti osana työskentelyäni. Teemat pulpahtavat omista ajankohtaisista tuntemuksista ja tarpeista. Ennen tuskasta, hetki sitten ilosta, nyt voimaantumisesta. 

Unna Prittinen

Työskentelyssäni minua kiinnostaa paljon tuoda esiin näkymättömiä ilmiöitä ja kääntää tieteellisiä käsitteitä ja erilaisia konsepteja visuaalisiksi taideteoksiksi.

Minulle tärkeimpiä asioita teosten kuvallisessa ulosannissa on rytmi ja sommittelu. Työskentelen sekä perinteisen että digitaalisen kuvataiteen keinoin, ja etsin aina keinoja yhdistää eri tekotapoja.

Tuike Tapper

Olen Suomessa asuva ja työskentelevä 23-vuotias kuvataiteilija. Taiteeni saa vaikutteita impressionismista ja ekspressionismista. Se, onko taulu esittävä, ei ole minulle merkittävää.

Tunne on aina tärkeä ja iso osa työtäni: haluan vaikuttaa ja koskettaa. Teen taidetta valokuvien, maalauksen, piirustuksen ja taidegrafiikan kautta. Haluan olla avoin uusille tekniikoille ja niiden yhdistelemiselle – silloin syntyy usein jotain uutta ja mielenkiintoista. Pidän myös erilaisten tyylisuuntien kokeilemisesta. Teosteemani pohjautuvat usein omakohtaisiin kokemuksiin, ajatuksiini yhteiskunnasta ja sen puutteista. Oikeudenmukaisuus. Tasa-arvo. Kasvu ja kehitys.

Minua kiinnostaa outous ja surrealismi: haluan sekoittaa niitä arkipäiväisiin asioihin ja esineisiin. Inspiraation lähteenäni toimivat pienet elämän hetket ja ajatukset, joista ajan kanssa syntyy jotain suurempaa. Työskentelen usein ilman luonnoksia ja valmista ideaa. Pidän siitä, että idea saa kypsyä, kehittyä ja rakentua. Haluan etsiä, tunnustella, vaihtaa suuntaa, epäonnistua ja lopulta löytää jotakin koskettavaa ja olennaista – jotain puhuttelevaa ja vilpitöntä.

Santtu Tuomola

Olen Lappeenrannassa asuva taiteilija. Teen pääasiassa seinämaalauksia spray- ja talomaaleilla sekä tauluja akryylillä, sprayllä ja akvarelleilla. Olen maalannut lapsesta asti aktiivisesti spraymaaleilla, mutta itseni taiteilijaksi olen mieltänyt vasta viime vuosina. Kiinnostukseni taidetta kohtaa heräsi kunnolla 2017, jolloin opiskelin kuvataidetta Kymenlaakson opistossa. Tällä hetkellä opiskelen LAB Ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi. Tyylissäni on pohjalla graffitien maalaaminen, joka näkyy teoksissani. Pääasiassa teen surrealistisia ja graffitimaisia töitä. Taiteessani pidän tärkeänä sitä, että saan kokemuksiani/ ajatusmaailmaani tuotua esille. Värien käyttöä pidän olennaisena työskentelyssäni. Ryhdyin taiteilijaksi, koska pidän taiteesta ja taiteen toteuttaminen on hyväksi hyvinvoinnilleni. Minulle tulee hyvä mieli, jos onnistun piristämään jonkun päivää töilläni.