info

Taiteilijaryhmä Voimaverkko koostuu kuudesta taiteilijasta. Taiteilijat tulevat eri kaupungeista muodostaen verkon, joka kattaa ison osan Suomea Torniosta Turkuun ja Lappeenrantaan asti. Ryhmä muodostui osana Yli vaaran vuosien -hanketta järjestetyssä Digiresidenssissä elo-syyskuussa 2021. 

Voimaverkko tutkii ihmisen sisäistä voimaa ja sen lähteitä. Mikä saa ihmisen jatkamaan yli vaikeiden aikojen? Mitkä asiat tukevat ja vievät eteenpäin? Voimaantunut ihminen näkee mistä on tullut ja tietää mitä haluaa. Hän arvostaa omaa erityisyyttään, vahvuuksineen ja heikkouksineen, tuntee tarpeensa ja hyödyntää ympäristön voimavaroja kasvaakseen ja vahvistuakseen. 

Voimaverkko käsittelee voimaantumista lähtökohtanaan tarinat, joita taiteilijat kuvittavat kukin omalla tyylillään. Syntyvät kuvat kuljettavat tarinaa uuteen suuntaan ja lopulta katsojalle annetaan vapaus muodostaa oma tarinansa annettujen kuvien pohjalta. Mistä tarina alkaa ja minne se päättyy? Mitä elementtejä löytyy matkan varrelta? Mitä merkityksiä löydät ja miten ne yhtyvät omaan henkilökohtaiseen polkuusi? 

Kannustamme katsojaa osallistumaan tarinoiden tulkitsemisen lisäksi myös jatkamaan niitä omalla tyylillä. Yleisön tekemiä kuvia julkaistaan projektin Instagram-tilillä. 

Voimaverkon nettisivujen avajaishetkellä tarinapolkuja on vasta yksi, mutta kokonaisuus kasvaa tulevaisuudessa. Tule kurkkaamaan uudestaan tai seuraa tiedotusta Instagramista: @voimaverkko